Help Portrait

Help Portrait is een wereldwijd jaarlijks terugkerend non-profit evenement voor mensen voor wie het verdienen mooi op de foto te gaan.

Een portretfoto is niet alleen uniek, maar ook een blijvende herinnering, iets wat een leven lang gekoesterd kan worden. Er zijn veel mensen die niet de mogelijkheid hebben een portret te laten maken door een professionele fotograaf, terwijl ze dit wel graag zouden willen. Juist deze groep mensen kunnen  gratis een portret laten maken door een professioneel team.

Help Portrait is wereldwijd een begrip en wordt in veel landen op dezelfde dag uitgevoerd. Van origine is Help Portrait een idee van de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart, die het heeft opgezet om mensen die niet in de mogelijkheid zijn een portret te laten maken deze optie 1x per jaar volledig gratis te bieden, wereldwijd. Inmiddels is Help Portrait al 3 jaar een groot succes in Nederland.

Vorig jaar stonden bij Help Portrait Utrecht ruim 35 vrijwilligers de hele dag klaar om mensen die ook eens een mooie portretfoto verdienen, op de foto te zetten. De mensen werden opgemaakt door visagistes, het haar werd mooi gemaakt door hairstylisten en gingen dan bij een professionele fotograaf op de foto. De vrijwilligers stonden niet namens hun eigen bedrijf, maar voor u als Help-Portet team.

De mooiste foto werd dan uitgezocht, geprint en in een lijstje gedaan. De mensen konden op hun foto wachten onder het genot van een kopje koffie met een heerlijke cupcake.

Bezoek de website van Help Portrait Utrecht

Bekijk op Youtube